Få hjälp med ditt invaliditetsintyg

19 maj 2020
admin

 

Om man råkar ut för en skada av något slag ska man tänka på att anmäla det till sitt försäkringsbolag. Vid större skador och olyckor besöker man sjukhuset ändå men man ska tänka på att även mindre skador kan bli bestående och därför är det även då viktigt att uppsöka sjukhus för att få det dokumenterat. Om man har råkat ut för en skada och försäkringsbolaget vill ha en in ett invaliditetsintyg kan man ta hjälp med detta. Tidigast ett år efter att skadan brukar de begära in det om man fortfarande har besvär. Då brukar försäkringsbolaget begära att du ska kontakta en ortoped som kan utfärda intyget. 

 

 

 

https://www.ortopederna.com/ är ett företag som har ortopedsspecialister och har lång erfarenhet av ortopediskt trauma. De opererar frakturer varje dag och kan därmed också avgöra om det finns mer att göra för just den skada som du har eller om du kommer att få dras med de besvär som du har just nu. 

​När Ortopederna utfärdar ett intyg gör de alltid en objektiv och detaljerad undersökning, enligt försäkringsbolagets riktlinjer. Här vet man att man får med sig ett intyg som är godkänt hos dem. Utifrån intyget och andra rent medicinska uppgifter så är det därefter försäkringsbolagets egna läkare som bedömer om och hur du ska få ersättning för skadan.  Att anlita Ortopederna för den här undersökningen och intyget är kostnadsfritt och tar inte mer än drygt en halvtimme. Här tar de även emot patienter under lördagar och på kvällstid, vilket gör det möjligt att besöka dem även om man har ett jobb som man har svårt att gå ifrån under dagtid. När undersökningen är utförd skrivs invaliditetsintyget ut och finns hos försäkringsbolaget inom en vecka. Det spelar inte heller någon roll vilket försäkringsbolag du har eftersom du utfärdar intyg åt alla försäkringsbolag.