Fönster, vad är normalt pris?

31 juli 2021
patrick pettersson

Normalt pris för fönster kan variera mellan runt 1 000 kronor upp till 5 000 kronor. Det gäller standardfönster och i vanliga storlekar. Stora fönster som är specialdesignade kan kosta betydligt mer.

Faktorer som om det är tvåglasfönster eller treglasfönster återspeglas i priset. Treglasfönster är normalt dyrare än tvåglasfönster. Priset avgörs också av materialet. Träfönster, aluminiumfönster och PVC-fönster skiljer sig i pris.

Designfönster där det läggs en stor omsorg på inte bara design, utan även material kan bli betydligt dyrare. Samtidigt finns det många återförsäljare, så om du lägger lite tid på att söka kan du hitta eleganta varianter som är i rimlig nivå.

 

 

Satsa på stora fönster för mer ljusinsläpp?

Ibland kan det kännas tilltalande att välja större fönster för att få ökat ljusinsläpp. Det är ett stort projekt om du inte bygger nytt. En detalj som kan vara bra att tänka på är att stora fönster även värmer mer.

Det innebär att sommartid kan det bli betydlig varmare inomhus om du byter till större fönster. Därför kan det vara bra att väga fördelar mot nackdelar. Mycket ljusinsläpp och bättre utsikt mot funktion.

Att investera i nya fönster till en hel villa kan kosta över 200 000 kronor om du väljer standardfönster. Så om du ska byta fönster på hela bostaden bör du alltid ta in många olika offerter. Energistandard blir allt viktigare och bör finnas i offerten.

Energiklassning är extra viktigt om du väljer större fönster. Stora fönster med hög energiklassning håller bättre temperatur inomhus sommartid. Vill du nörda ner dig lite extra så kan du besöka showrooms där det ställs ut fönster. Det finns även digitala sådana så du inte behöver lämna bostaden.

För bästa matchande resultat är det ofta bäst att byta alla fönster på samma sida samtidigt. Väljer du en större leverantör är det i regel lättare att byta efter hand.