Hör bättre med Signia

26 juli 2020
patrick pettersson

Vill du förhöja din livskvalitet, kan du utrusta din hörapparat med diverse tillbehör. Det är bra att vetenskapen har gått framåt, så att det finns möjligheter att kunna höra ordentligt. Vill du höja ljudet på din TV kan du göra det utan att omgivningen behöver störas av extra hög ljudvolym. Du skaffar exempelvis en Signia fjärrkontroll, så kan du trådlöst höja eller sänka ljudet till den nivå du vill. Ljudet hör du i din hörapparat. Det finns många nya produkter som du kanske inte ens känner till. Gå in på en sida för hörselhjälpmedel så ser du många bra olika Signia tillbehör.

 

Få bort starka ljud

Det kallas ocklusion, det där att man sätter en plugg eller ett finger i örat, och sedan hör man hur käkarna jobbar när man äter, tuggljudet förstärks, och allt det där är mycket irriterande ljud inuti huvudet. Det finns pluggar som kallas domes, som minskar ocklusionseffekten. Det finns olika typer av domes från Signia, och de ger också bättre hörsel i vardagen. De finns som lösa tillbehör, och de är inte speciellt dyra, så du kan gott unna dig att prova och höra skillnaden. Det finns också speciella hörselfilter som tar bort starka ljud utifrån.

 

Vaxfilter och andra finesser

Du kan köpa vaxfilter, som håller rent i din hörapparat och det finns receivers, alltså mottagare, mikrofoner, batterier och mycket annat som du kan behöva. Det finns ingen anledning att dra sig undan sociala kontakter eller skämmas för att man hör dåligt. Skaffa dig en bra hörapparat och alla moderna finesser som underlättar för dig att vara bland folk, delta i diskussioner, kolla på TV i samma rum som andra och känna dig delaktig i vad som sägs på en konferens. Gå in på en bra webbsida där du kan leta upp allt du vill ha för din hörsel.