Köp lampa som ger mer än bara ljus

17 april 2020
Cecilia Olsson
Köp lampa som ger mer än bara ljus

När man inreder ett hem så kan det lätt bli att främsta fokus hamnar på möbler och inredningsdetaljer, men något som är lika viktigt för att få hemmet som utstrålar det lilla extra är belysningen. Genom rätt ljussättning får man inte bara en vacker bostad utan dessutom ett väldigt funktionellt hem. Grunden för en bra belysning i hemmet att utrusta varje rum med en lampa som sprider ett jämnt ljus över i princip hela rummet. Här är det en fördel att ha högt placerade armaturer eller välplacerade spotlights för att ljuset ska spridas på så stor yta som möjligt. 

För att undvika mörka hörn eller vinklar kan man med fördel komplettera takbelysningen med mindre lampor som placeras ut i rummet där de både ser fina ut samt fyller sin funktion. En golvlampa kan vara en snygg detalj i rummet samt ge bra ljus vid till exempel läsning. En fönsterlampa lyser upp fönstret och ser fint ut både inifrån och utifrån bostaden. 

Riktade lampor är effektiva om man vill framhäva specifika inredningsdetaljer eller tavlor, samt att de ger en mysig atmosfär i rummet. Genom att installera så kallade ”uplights” (lampor som är riktade uppåt och belyser väggarna) kan rummet dessutom kännas mer luftigt. Man kan gå efter riktlinjen att ju större rummet är desto fler ljuskällor behövs för att göra det riktigt trivsamt, ofta kan det ligga på 5-10 stycken i ett vardagsrum.

Det finns massor av knep man kan ta till för att göra sitt hem mysigare och mer funktionellt, det är egentligen bara fantasin som sätter stopp. Vill man handla snygga designlampor och få ännu mer inspiration kan man besöka www.lampemesteren.se. De har ett brett sortiment av högkvalitativa lampor för alla tänkbara ändamål, urvalet är noga framtaget med kvalitet och design i fokus. Det finns garanterat något för alla, oavsett om man gillar modernt, klassiskt eller experimenterande.