Se möjligheterna i varje storm

09 juni 2020
Mikael Barani

Starka människor skapar goda tider.
Goda tider skapar svaga människor.
Svaga människor skapar dåliga tider.
Dåliga tider skapar starka människor.

Stämmer detta så håller vi just nu på att skapa riktigt starka människor. I och med att viruspandemin drar över världen så är vi många som har fått se vår tillvaro förändrats drastiskt. 
Frågan är nu om vi ser detta som en förändring eller som en försämring. För det finns ett val att göra här.

Även om det kan vara svårt så finns det alltid möjligheter i alla utmaningar. 
Ta till exempel detta med att distansarbeten och liknande har blivit vanligare under de senaste månaderna. Detta kommer naturligtvis inte att försvinna rakt av efter att pandemin är över.

När många har insett att det faktiskt går att kommunicera och hålla möten via Live Stream Video i Stockholm så öppnar detta upp möjligheter. Kanske behöver man inte kuska fram och tillbaka till kontoret varje dag. Istället kommer vi eventuellt att kunna sitta hemma och arbeta, i varje fall vissa dagar. 
Det har ju dessutom visat sig att många trivs med att arbeta hemifrån. Man blir mer produktiv när man kan fokusera sig på en sak istället för att råka ut för små mikroavbrott. För det tar ju ett tag att hitta skärpan igen när en kollega har dykt upp och utbytt ett par ord med en.

Det gäller bara att vara öppen för att se på saker och ting ur nya perspektiv. Det finns alltid nytt potential i alla de saker som sker oss människor. Ofta handlar det bara om att vara närvarande nog att se dem samt förberett att fånga dem.
Kanske kan detta virus vissa sig vara det bästa som har hänt några av oss?
Kanske vågar vi äntligen ta tag i våra drömmar när vi inser att livet verkligen är bräckligt.