Låt vintern vagga dig till sömns

29 januari 2020
Mikael Barani
Låt vintern vagga dig till sömns

Det ser ut som om att vi äntligen går mot en lite kallare period. Meteorologerna rapporterar i varje fall om en kyligare period under några dagar i början av februari. Det är bara att hoppas att det faller ned snö då också. Många av oss vill gärna hinna åka lite skidor eller pulka innan det eventuellt blir varmt igen.

För varmare väder i all ära, men det är rätt trist med regn och sumpig mark när det egentligen ska vara vitt och vintrigt. Inte undra på om folk känner sig lite novemberhängiga även nu – den vita snön brukar ju annars pigga upp oss när vi traskar omkring i vinterkylan.

Nåväl, det är inte någon större idé att klaga över vädret, även om det är en nordisk favoritsyssla. Det som är är, och det gäller helt enkelt att ta tillvara på läget. Passa på att ta en tur i skogen tillsammans med nära och kära. Även om barrträdens grenar inte dignar av vit snö så är det ändå mysigt att gå omkring ute i skog och mark och njuta av omgivningarna.

Har du speciellt förberedda grillplatser i närheten blir det ju dessutom extra trevlig att få upp en eld att värma sig vid och grilla över. Att samlas kring en lägereld ligger ju djupt i vårt DNA och skapar en speciell stämning.

Se bara till att duscha ordentligt när du kommer hem. För du vill inte dra med dig doften av grillade kläder ner i sängen. Framför allt inte om du just har införskaffat en ny säng från battrenatter.se. Här finns bäddar i alla möjliga olika storlekar och modeller.

En ytterligare anledning till att hoppas på riktig kyla är att det ju faktiskt blir mysigare att krypa ned i sängen då. Speciellt om man får kura ihop sig med sin älskade i en dubbelsäng från Bättre Nätter.