Din katt förtjänar mat av högsta klass

16 augusti 2019
william eriksson
Din katt förtjänar mat av högsta klass

Den högt spinnande familjemedlemmen ligger uppflugen i ena hörnet av vardagsrumssoffan.  Med samma höga förväntan som övriga familjen väntar den på kvällens middag, och varför inte ? Inte skulle en förälder låta sina barn växa upp på endast halvfabrikat och snabbmakaroner, så varför skulle behovet av högklassig mat för familjens fyrfota  vara annorlunda? Bilden av en tecknad mus med kockmössa som lagar ratatouille är kanske en lite väl stark bild av husdjurets inflytande på maten, men om än inte gourmet som förtjänar en michelinstjärna så förtjänar din katt god mat med bra näringsinnehåll.

 

Vilket foder som är bäst rekommenderas utifrån kattens behov

Hur gammal är din katt? Är det en ute eller innekatt? Hur mycket aktiveras den? Hur ligger den på viktkurvan? Vilken ras har den? Är den kastrerad eller ej? Vilket foder som är bäst lämpat för just din katt avgörs av många olika aspekter. Ingen katt är identisk och deras livssituation och hälsa ser olika ut. När vi människor planerar vårt ätande väger vi in massor av olika hälsoaspekter, detsamma gäller våra husdjur! Att bara välja första bästa kattmat i affären och tro att det är det optimala för alla katter fungerar givetvis inte. Prata med någon som kan hjälpa dig att hitta det Kattfoder som bäst passar just din katt! 

 

 

En bra kost främjar din katts hälsa

Rätt kost  bidrar till dina  husdjurs immunförsvar och matsmältning och hjälper dem  att hålla sig friska och starka. Mat av bästa kvalitét med näringsrika sammansättningar som passar ditt husdjurs livsstil är en av nycklarna till ett långt och lyckligt liv för ditt husdjur. Det finns en uppsjö av olika alternativ och det är sannerligen inte lätt att orientera sig bland det stora urvalet av produkter. Det är därför viktigt att be en expert om råd kring vilket kattfoder som är bäst för just din fluffiga familjemedlem.