Enklare liv med gasol från primagaz

03 mars 2021
william eriksson

Alla hushåll borde ha en gasolgrill. Det går inte bara enkelt och lätt att laga mat med gasol. Något som inte alla tänker på är att den fungerar oavsett om det skulle bli ett tillfälligt elavbrott. Livet blir helt enkelt lättare och godare med gasol från primagaz.

I ett privat hushåll används gasol i första hand till just grillning. Allt mer populärt har det också blivit att använda gasol som värmekälla. Vi har tagit med oss seden att använda de praktiska gasolvärmarna från uteserveringar hem till den egna verandan. Vi förlänger grillsäsongen och möjligheten att vistas utomhus.

 

Ny användare av gasol

Gasol är oerhört enkelt att använda och det går snabbt med både uppvärmning och med matlagning. Det finns några enkla säkerhetsregler att tänka på för att göra hanteringen säker. Man behöver komma ihåg att gasol är brandfarligt och att flaskorna ska hanteras på ett bra sätt. 

Gasflaskor ska alltid förvaras stående, utan undantag. Använder man dem ihop med en grill ska de aldrig stå under grillen utan bredvid. De kan förvaras i kalla temperaturer men kommer då inte att vara fullt lika effektiva och de ska inte stå i tillslutna utrymmen i hög värme. 

 

 

Kontrollera din utrustning

Till din grill behöver du en gasolslang och en regulator. Gasolslangen ska kontrolleras varje år med läckspray så att den inte börjar spricka och torka ut. Man ska också vara noga med att byta slang minst vartannat år. Gasol stängs av på både grillen och på själva gasolflaskan då den inte används.

Gasolflaskor finns i en stor mängd olika modeller och i både metall och komposit. Kompositen har en fördel i och med att den är mycket lättare och att man kan se vätskenivån. På en metallflaska behöver du väga flaskan för att bedöma hur mycket gasol du har kvar. 

Grillat med gasol är godast!