Ett litiumbatteri varar mycket längre

05 september 2019
patrick pettersson
Ett litiumbatteri varar mycket längre

De små och kompakta litiumbatterierna är verkligen små kraftverk. De är proppfulla med energi och varar i upp till tio år. Detta kan jämföras mot de traditionella alkaliska batterierna som också är engångsbatterier, men där livslängden är så kort att man får kasta dem och köpa nya hela tiden. Det är otroligt skönt att slippa irritationsmomentet med hörapparater eller bilnycklar som ideligen slutar fungera för att batteriet är dåligt. Problemet är löst med ett litiumbatteri.

 

 

Ny teknologi även i batterierna

 

Litiumbatterierna är inte stora, till exempel så har batteriet cr2450 en vikt på drygt 6 gram, det är 24 mm i diameter och 5 mm högt. Det har en spänning på 3V hela tiden. Det är tack vare ny teknologi som batteriet är så energitätt att det varar i tio år vid normal användning. Ju längre tid ditt batteri funkar, desto lägre blir din kostnad. Avfallet bestående av gamla uttjänta batterier minskar också dramatiskt. Tänk vilken inbesparing både för miljön och din plånbok, för att inte tala om hur nöjd du är när alla prylar funkar hela tiden. Du köper lätt batterierna på nätet. Det gäller inte bara litiumbatterier, utan alla sorters batterier och batteriladdare.

 

Ökad näthandel med batterier

 

Eftersom litiumbatterierna är så små, är de också lätta att skicka. Du kan med fördel köpa dem på nätet, från en välsorterad leverantör, snabbt och enkelt. Exempelvis har Batterionline både norsk och svensk hemsida. De har över 14.000 varor i sortimentet och levererar snabbt och enkelt utan dolda avgifter. Marknaden har ökat explosionsartat, så hemsidorna fylls på hela tiden. Dels finns det många nya produkter som drivs med batteri, och dels ökar efterfrågan via nätet. Alla sorters batterier kan du få tag på där, sorterat i olika kategorier. Det är ju smidigt för dig som kund att kunna beställa många olika batterier och batteriladdare från samma leverantör.