Få hjälp av bärgaren i Stenugsund

27 april 2021
jonas olsson

Att bilar kan strula, det vet vi nog alla till mans. De flesta ser till att regelbundet serva sina bilar. Då håller man undan de större problemen och håller bilen i ett bra körbart skick. Men som så mycket annat inträffar det ändå saker med bilar, hur noga man än är. Motorhaveri, punktering, dikeskörning, ja, det finns många tillfällen när man behöver hjälp av en bärgare.

Behöver man hjälp att kontakta en bärgare i Stenungsund kan man gå in på deras hemsida https://www.jjsbilbargningab.se/. Det är inte bara i Stenungsund som bärgaren hjälper till utan även i Tjörn, Orust och Kungälv kan man få hjälp av bärgaren. Dygnet runt finns det jour om man behöver bilbärgning. Tillfällen man kan behöva bärgare är om man råkat ut för en olycka som dikeskörning, krockskada eller liknande.

Om något inträffar med bilen

Om något händer med bilen, slå först på varningsblinkers så andra bilister ser att det är något som är problem. Om bilen fortfarande kan rulla så försök rulla ut bilen till vägrenen och underlätta för andra trafikanter. Sätt sedan ut varningstriangeln minst 100 meter innan bilen, gärna lite mer för att underlätta för övriga trafikanter. Sedan ställer du dig själv i säkerhet utanför vägen innan du ringer bärgaren. Det är inte säkert att sitta kvar i bilen eller stå bredvid bilen.

Biltransporter, låsservice och bensinstopp  

Bärgaren kan även lösa biltransporter för bilar som kanske har körförbud eller av annan anledning inte kan köras. Därutöver kan de också hjälpa till med låsservice om man har problem att billåset. Det händer även den bäste att man missbedömer hur långt bensinen räcker. Bensinstopp är också ett bra tillfälle att kontakta närmaste bärgare på. Bärgaren ser då till att man kan ta sig till närmaste bensinstation och fylla upp tanken igen för en fortsatt resa.