Få hjälp och förebygg problem med tänderna hos en tandhygienist

30 juni 2022
patrick pettersson

editorial

Många gånger när man besöker en tandvårdsklinik, så räcker det att man träffar en tandhygienist. Det finns faktiskt en skillnad mellan just tandhygienisten och tandläkaren. Den största är att tandhygienistens främsta arbete är att förebygga problem med tänderna. Alltså kan det, i många fall, vara denne man går till. Utöver det kan tandhygienisten också göra en hel del annat, som att ta bort tandsten, karies och liknande. 

Ett besök hos tandläkaren eller tandhygienisten bör man boka in åtminstone en gång per år. Detta är just för att hålla borta karies, tandsten, infektioner och liknande i munnen. Går man för länge utan ett tandläkarbesök, så kan det innebära att man får större problem med munnen. Men detta är såklart saker som kliniken löser. De erbjuder olika behandlingar som rotfyllning, hållagning och mycket mer. 

 

Tandhygienist

 

Letar du efter en ny tandhygienist?

Det finns olika anledningar till varför man går till en ny tandhygienist. Kanske var man inte nöjd med sin förra, eller så kände man att tiden inte räckte till hos dem. Det kan även ha varit en flytt som gjort att man behöver hitta en ny klinik. Det spelar ingen roll varför man letar efter en tandhygienist – det finns alltid kliniker som tar emot nya kunder, vare sig man är ute efter en privat sådan eller inte. Ett exempel är tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct.

Lider du av tandläkarskräck är det bara att prata med dem innan. De har stor kunskap kring det och tar givetvis hänsyn till det. Många är idag rädda för tandläkaren – kanske för att man sitter i en utsatt position – men du behöver inte vara orolig. De kommer ta väl hand om dig under ditt besök. Steg för steg kan de berätta vad de gör, givetvis helt och hållet i din takt. Så strunta inte i besöket på grund av rädsla – problemen kan bli värre då.