Fixa tomt med bergförstärkning i Stockholm

22 december 2020
jonas olsson

Har du köpt en tomt för att bygga ett nytt hus? Det är en härlig känsla att ha sin egen tomt och kunna bygga upp sitt drömhus. Ett hus som du kanske haft i tankarna under en lång tid, och då vill du ju helst att allt ska gå så smidigt som möjligt.

Innan du planerar för husbygget så bör du inspektera tomten noggrant och gärna med någon som har erfarenhet av markarbete. Finns det bergsklippor på din tomt så kan det vara aktuellt med en bergsprängning eller bergförstärkning.

Eftersom ditt hus ska stå stadigt på på tomten så krävs det att markarbetet är bra gjort innan det är dags att gjuta plattan som huset ska byggas på. Markarbetet görs med hjälp av grävmaskiner för att kunna få marken så plan som den behöver vara. Det är också nu som det är dags att dränera kring huset så du slipper eventuella problem i framtiden med vatten som tar sig in i huset.

 

Extra markarbete

Ibland kan det krävas extra jobb med tomten och det kan exempelvis vara att utföra bergsprängning för att bli av med berg som är i vägen för bygget. En annan sak som kan vara aktuell är att förstärka berget om det är så att huset kommer att stå nära ett berg med rasrisk. Behöver du hjälp med Bergförstärkning i Stockholm, välj då en firma med god erfarenhet. Att utföra en bergförstärkning är lätt och det kan göras genom olika metoder, det kan vara genom bultning eller en metod som kallas nätning. 

Bultning går till på så sätt att man bultar upp stora stenar som är i riskzonen för att falla ned. Nätning är en metod där man sätter upp ett kraftigt metallnät som håller uppe eventuella fallande stenar. Ett bra förarbete ger goda förutsättningar för en bra tomt att trivas på.