Förnya huset med en ny ytterdörr

25 juni 2021
william eriksson

Ytterdörren till ditt hem är något av det första man lägger märke till. Med en snygg dörr får hela husets exteriör ett riktigt lyft.

Det gäller att inte tumma på kvaliteten när man väljer ytterdörr. Den ska vara säker så att man kan känna sig trygg och lugn i sitt hem. Dörren ska både kunna isolera ljud från utsidan och vara inbrottssäker.

 

Många val att göra

Vilken typ av dörr som passar beror helt på hur huset ser ut för övrigt. Det är lämpligt att välja en ytterdörr som passar ihop väl med fasaden. Det finns flera olika typer av dekorer att välja mellan och där är det tycke och smak som får avgöra.

När man ska köpa ytterdörr är det viktigt att fundera över vilken färg man vill ha. Svart och vit är riktiga klassiker och fungerar oavsett vilken kulör huset har, men en dörr i en avvikande färg kan ge ditt hem det där lilla extra. Varför inte satsa på en röd eller grön dörr till exempel?

 

Låt hallen bada i ljus

Det är både snyggt och praktiskt med fönsterglas i dörren. Genom rutan kan man se ut och få bättre överblick över vad som händer på utsidan. Fönster i ytterdörren innebär också att du får ett härligt ljusinsläpp till hallen. Om du väljer en ytterdörr med flera rutor får du in ännu mer ljus, samtidigt som det förstås också påverkar insynen in i ditt hus utifrån.

Det finns möjlighet att välja om dörren ska öppnas utåt eller inåt. Det är en smaksak vilket man föredrar och beror också på hur hall och entré är utformade. En dörr som öppnas inåt känns mer välkomnande när man tar emot gäster. En dörr som öppnas utåt sparar plats på insidan och innebär större möjligheter att möblera hallen som man önskar.