Hattar sätter en personlig prägel på din outfit

27 augusti 2021
william eriksson

Letar du efter en hatt men har svårt att veta vad du ska välja? Ja, det är inte lätt att köpa hatt då det finns så enormt många olika sorter att välja på. Oavsett vilken stil du har så finns det en hatt som passar dig. Hattar finns i klassiska modeller och lite mer modernare, några modeller är fedorahatt, buckethatt, porkpie och stråhatt. Om du är ute i solen hemma eller på semestern kan det vara svalt och skönt med en stråhatt på huvudet. 

Den mest klassiska filthatten är fedorahatten, med ett markerat brätte och med en intryckt hattkrona. Du har sett denna populära hatt på många kändisar som till exempel Indiana Jones, Johnny Depp och Michael Jackson. Dessa hattar finns i olika färger och även mönstrade. Det finns hattar med brett eller smalt brätte och även med en fjäder på. En fjäder i hatten som man brukar säga, det betyder ungefär som en fin merit. 

Vi lyfter på hatten är också ett uttryck som används ibland och för att kunna göra det måste du naturligtvis ha en hatt på huvudet att lyfta på. Gå gärna in på nätet och titta på hattar som passar din smak och stil. Då kan även du lyfta på hatten och stilig blir du också så det blir två flugor i en smäll där.

 

Vad är en buckethatt?

Denna modell av hatt kallas även för fiskarhatt och är tillverkad i mjukt tyg med en skärm runt om. Utformningen på hatten varierar beroende på vad den ämnas användas till. Om hatten ska användas till exempelvis fiske har den en större skärm för att ge skydd mot sol och regn. Ofta är hatten försedd med ett snöre för att göra det möjligt att spänna fast den under hakan. En annan detalj är lufthål med metallringar runt sidan.