Hitta en bilverkstad i Gävle

29 september 2020
Lily Hansen

En bil kostar en hel del och det är därför viktigt att man sköter om den och servar den som man ska för att den ska hålla länge. Därför gäller det att vara ute i god tid då man bokar tid för service så att man hinner få den utförd när man ska. Priserna på service och reparationer kan variera mycket mellan de olika bilverkstäderna. Det är därför bra att först kolla med ett par olika verkstäder innan man bokar tid.

När man lämnar in sin bil för reparation är det viktigt att inte glömma bort att också lämna sitt telefonnummer. Bilverkstaden kan då ta kontakt ifall de skulle ha frågor om bilen och de reparationer som kanske måste göras. Ibland måste du först godkänna dyrare reparationer. Självklart ska man även se till att få en orderbekräftelse med ett ungefärligt pris på vad som ska göras. Be också om ett kvitto på att du har lämnat in bilen på bilverkstaden. 

 

 

Viktigt att lämna telefonnummer och servicebok

Man får heller inte glömma att lämna serviceboken till bilmekanikern så att man kan få de stämplar som man ska ha. Är serviceboken digital ska man när man hämtar ut bilen be att få en utskrift av den. Då man hämtar ut bilen bör mekanikern också gå igenom och förklara det arbete som de har utfört. Man ska kunna ställa frågor om något är oklart. 

Man bör spara alla kvitton, protokoll och garantidokument ifall att något måste reklameras. Har man en äldre bil som behöver repareras? Då kan det vara bra att be mekanikern på bilverkstad Gävle om råd för att enklare kunna bedöma om det är värt att reparera bilen. Det kanske finns billigare lösningar. En bra bilverkstad kan många gånger få tag på begagnade och renoverade reservdelar som även har garanti. Eller också kan det vara dags att byta ut bilen.