Ingen räkmacka till att bli jurist i Göteborg

16 juni 2021
jonas olsson

Det barn eller den ungdom som drömmer om att en dag bli advokat har en lång väg att vandra innan hen når sitt drömmars mål. Det är många betyg, många kurser och mycket slit innan du blir den nya Leif Silbersky, Peter Althin eller Elisabeth Massi Fritz. Ja, eller innan du kan bli advokat överhuvudtaget. Även för att bli en väldigt dålig jurist tom på framgångar krävs det fortfarande en hel del bara för att kunna kalla sig advokat. 

Så när din lilla 10-åring berättar att han eller hon vill bli advokat när hen blir stor kan du säga åt ungen att börja ta skolan på allvar. För studierna måste inledas tidigt, innan tiden springer ifrån dig. Dina gymnasiebetyg måste vara mer eller mindre fläckfria och helt i topp på betygsskalan för att ha en chans att ta dig in på juristlinjen på ett universitet i Sverige. 

 

Lätt att bli imponerad

Tror du att det räcker med fem års juridikstudier på universitetet? Icke. Därefter måste du fortsätta ytterligare tre år med någon slags juridisk praktik för att först efter dessa tre år kunna avlägga en advokatexamen. Dessutom måste du bli godkänd av Advokatsamfundet innan du kan titulera dig som en advokat. Om du vill jämföra dig med det tunga artilleriet, som Silbersky, får du nog vara beredd på att fortsätta slita med lagtexterna rätt många år till. 

Men det är också faktorer som dessa som gör att när du väl hamnar i klistret, behöver juridisk hjälp och sitter där på kontoret med en jurist i Göteborg framför dig, då vet du att det är en pålitlig person. Du vet att den här personen har fått gå igenom en ofattbar pärs för att få arbeta med det hen gör just nu. Det är bara att gå in och läsa och bli imponerad av de här advokaterna: https://advokatfirmanop.se/sv