Köpa lastpallar för olika projekt

17 oktober 2021
Lily Hansen

editorial

De som köper mest lastpallar brukar vara företag som använder lastpallarna till att packa gods på. Men det finns även de som väljer att köpa lastpallar av någon annan anledning. Det kan vara att man vill ha dem till lagring eller att man kanske vill bygga något av dem, som en soffa eller ett bord. För den som säljer lastpallar kan det vara många olika slags kunder som kommer för att köpa några eller många pallar.

Vad är då lastpallar för något? Lastpallar är ett slags underrede som man kan lasta saker på, eller ställa något på så att det blir lättare att förflytta. Det finns till och med företag som har som krav att allt ska lastas på pallar, så att det är lätt att hantera och frakta runt. Så är det exempelvis när material ska levereras till byggplatser av större format. Man ska lätt kunna hantera pallarna med hjälp av en pallyftare eller en truck av något slag, som en motviktstruck.

 

Frakt och förvaring

De vanligaste lastpallarna är bastanta och tillverkade i trä. Men det finns även enklare varianter av lastpallar i trä samt pallar i andra material som metall, plast och till och med wellpapp. Pallarna i plast är vanligt använda när det rör sig om frakt av gods som vätskor i form av läsk eller alkohol. Men det är de bastanta pallarna i trä som används mest och som även har ett högt andrahandsvärde.

Lastpallar kan man även använda till sin förvaring, som en slags avtagbara hyllor. I de fallen använder man sig av speciella hyllor som kallas för pallställ, som finns i flera olika slags utföranden och storlekar. Istället för att plocka saker från hyllan kan man då lyfta ner hela hyllan, eller pallen, och enkelt ta det man vill ha. Eller kanske förflytta hela pallen som man önskar.