Längtar barnen efter att få rida?

26 juli 2020
Lily Hansen

Kan vi inte få börja rida? Snälla? Åh det skulle va så kul! Snääälla? Är det något som känns igen? Tänkte väl det. Många barn är fascinerade av hästar och vill börja rida, åtminstone under någon del av barndomen eller ungdomen. Ofta kommer inspirationen från filmer eller från kompisar, eller så har de fått uppleva hästar och ridning hos släktingar. Kanske har de fått prova på ridning på semestern och blivit “bitna”. De kanske bara har fått klappa på hästar i en hage och blivit helt begeistrade. 

 

Finns det möjlighet till ponnyridning i Stockholm?

Om man har barn och bor i Stockholm tänker man kanske att storstadslivet inte är förenligt med hästar. Men det finns möjlighet till ponnyridning i Stockholm. Faktum är att det finns en ridskola mitt i stan dit det också är enkelt att ta sig med hjälp av kollektivtrafiken. Alltså hänger det på er som föräldrar, för visst vill man göra barnen glada?
Ofta är hästintresset och kärleken till hästar enormt i unga år. Varför inte satsa på ponnyridning? Det är lärorikt för barn att handskas med djur, lära sig om dem och lära sig rida. Det finns gruppridning för ungdomar samt anordnas ridläger när de blivit lite “varma i kläderna”. Även uteritter erbjuds för mer vana ryttare.

 

 

Ponnyridning och ridskola för alla barn

Barn med funktionsnedsättning kan vara med på gruppridning och det är inte ett hinder för att delta. Det kan bli den aktivitet som ger väldigt mycket glädje, både för barn och föräldrar. Det ordnas många roliga aktiviteter utanför ridlektionerna som man kan delta i som medlem i Ryttarföreningen. Genom att låta barnen börja med ponnyridning ger man dem en chans att upptäcka hästar. Kanske det visar sig att intresset svalnar och de hittar en annan sport de gillar, men då har man gett det en chans.