Lastbilstvätt i Norrköping som tar hänsyn till miljö och kvalitet

23 oktober 2020
Cecilia Olsson

Underhåll av fordon är viktigt för att de ska hålla länge samt för att de ska kunna framföras säkert, det kan kännas extra viktigt då det handlar om lastbilar som dagligen avklarar långa sträckor ute på vägarna. Att reparera lastbilen så fort något gått sönder samt serva den med jämna mellanrum är för de flesta lastbilsägare självklara saker. Det bör även regelbunden tvätt av lastbilen vara. 

Skydda lacken och tänk på säkerheten

Struntar man att rengöra sitt fordon på en regelbunden basis så finns stor risk att det uppstår rostskador och att lacken blir förstörd. Under vintern är det extra viktigt att tvätta fordonet eftersom vägsalt samt dubbdäck som river upp smuts från vägbanan har väldigt negativ effekt på lacken. Det är såklart även en säkerhetsfråga då smutsiga rutor och backspeglar begränsar sikten ute på vägarna. 

En tvätt gör det dessutom lättare att upptäcka skador såsom stenskott, repor och bucklor. Kom också ihåg att vaxa efter tvätt för att hindra smuts från att fastna samt ge en skyddande hinna på lacken.

Utseendet är inte allt men det kan fortfarande vara viktigt

En tvätt gör såklart även att din lastbil ser extra fräsch och fin ut. Det kan ha påverkan då det handlar om att skaffa nya kunder eftersom en ren och fin lastbil kan uppfattas mer seriöst jämfört med en smutsig och nedgången sådan. En annan stor fördel med en ren lastbil och släp är att eventuella logotyper och texter tydligt syns under resans gång och kan ge reklam överallt där lastbilen färdas.

En bra tvätt för din lastbil

Det finns en mycket effektiv lastbilstvätt i Norrköping som dessutom är väldigt miljömedveten. Förutom att deras maskintvätt noggrant gör rent stora som små lastbilar och släp så är den även extra miljövänlig. Den kompletteras med miljövänligt rengöringsmedel för ett perfekt resultat med minsta möjliga påverkan på miljön.