Olika sorters second hand butiker för olika smaker

01 april 2022
Cecilia Olsson

editorial

Att handla sina kläder, skor och accessoarer second hand är väldigt bra för både miljö och plånboken. Det är helt enkelt bättre att handla saker som redan finns istället för att uppmuntra till massproduktion genom att ständigt handla nyproducerat. Att handla second hand kan dessutom leda till att du hittar riktiga guldkorn som du kanske inte hade kommit över eller haft råd med om du inte funnit det på andrahandsmarknaden. Det kan dock skilja sig väldigt mycket mellan olika second hand butiker, som till exempel att de har lite olika inriktningar.

Second hand butiker är spännande eftersom du aldrig vet vad du kommer att hitta

Det finns second hand butiker som drivs mestadels genom välgörenhet och tar emot i stort sett allt som är helt och rent, sedan finns det second hand butiker som säljer på kommission och därmed kan vara lite mer selektiva i sitt sortiment.

second hand

Bägge typer av butiker är såklart bra alternativ för den som vill handla second hand, det kan dock vara något lättare att hitta favoriter i en butik som säljer på kommission eftersom de ofta har en tydlig inriktning. Men det beror också på vilken stil du själv har samt hur rutinerad du är att hitta passande plagg.

En second hand butik med trendigt sortiment i Stockholm

Judits second hand på Hornsgatan i Stockholm erbjuder ett unikt sortiment med noga utvald second hand. Utöver den fysiska butiken så har de dessutom öppnat en webbshop där du kan handla utvalda artiklar. Judits är en second hand butik som tar emot produkter av hög modegrad samt vintageplagg av hög kvalitet. De anpassar sortimentet utifrån säsong och har en tydlig profil.

Några exempel på varumärken som de ofta har i butiken är Acne, Dagmar, Rodebjer, Ganni, Filippa K, Other Stories, Levis, YSL och Chanel. Så kika in hos Judits om du vill handla trendig second hand.