Prata med en psykiatriker i Stockholm

26 juli 2021
Lily Hansen

Livet är långt ifrån alltid enkelt, vi alla går igenom olika saker som drabbar oss olika hårt. Har ni hört det där att en psykolog ofta går och pratar med någon själv? För det är just det vi människor behöver, att få prata. Många som mår dåligt vill inte belasta sin familj eller sina vänner heller. Även fast det inte är fel så länge de är okej med det. 

Men det kan ändå vara skönt att prata med en specialist som kan förstå dig på ett annat plan. Det blir ett ställe för dig där du kan prata i lugn och ro. Där du kan prata om allt du vill. Psykiatrikern dömer dig inte och kommer att göra allt för att göra det lite enklare för dig. De har dessutom tystnadsplikt så du kan vara lugn med att det ni säger stannar där. 

 

Gå privat eller via kommunen

Alla har rätt till att gå och prata om man behöver det. Ibland kan det vara lite mer väntetid, men du kommer att prioriteras om du mår väldigt dåligt. Går man till privata kliniker är det ofta inte lika lång väntetid. Vill man kan man även gå till kommunen, det är ett val man själv får göra. Här är en som kanske är rätt för dig: https://www.rainerstromblad.se/

Att gå och prata med någon kan vara sättet du behöver göra för att få ditt liv tillbaka. Måendet kan verkligen skada en så pass mycket att man inte kan eller vill leva ett bra liv. Kontakta en psykiatriker i Stockholm som du kan vända dig till. Du är långt ifrån ensam om att behöva prata, det är ingen svaghet, utan snarare en styrka. Ta hand om dig själv på bästa sätt och gör det du kan för att få ut så mycket som möjligt av livet.