Skaffa en heltäckningsmatta

08 oktober 2020
jonas olsson

Tänk dig att vakna upp en riktigt kall vintermorgon. Genom persienngliporna ser du hur snön yr omkring där ute. Helst skulle du vilja stanna kvar i den varma, sköna sängen, men när väckarklockan ringer är det bara att ge efter för dagens bestyr. Suck.

I denna situation finns det en sak som kan lindra den tunga och frusna känslan – en heltäckningsmatta. Va?! utbrister du. Men tänk dig att få svänga benen över sängkanten och sätta ned fötterna på en mysig och gosig heltäckningsmatta. Visst låter väl det scenariot mycket trevligare?

 

Mys, mys, mys

En heltäckningsmatta upplevs av de flesta som något varmt, mysigt och ombonat. De är dessutom ljudisolerande, vilket hjälper myskänslan ännu mer på traven. De kommer också i många olika färger och material, så det finns nog en matta som passar var och ens smak.

Till exempel så finns det textilmattor, sisalmattor och ullmattor. En matta i sisal eller något naturfiber, såsom ull, får känslan i ett rum att andas naturlighet. En textilmatta med glans och kanske lite längre lugg andas ju verkligen mys, mys och åter mys.

 

 

Mattläggaren hjälper till

Om du nu bestämmer dig för att skaffa en heltäckningsmatta kan du exempelvis kika in på denna sida: https://www.kvm2.se/heltackningsmattor. Där kan du få ännu mer tips, råd och inspiration. När man hittat en matta man vill ha, måste man hitta en mattläggare också. Oftast finns dessa på samma ställe.

Det är vanligt att mattläggaren kan komma ut till dig med provbitar av olika mattor. Då blir det lättare att se hur mattan ser ut i just ditt rum och det ljuset. Mattläggaren kan sedan även mäta direkt på plats för att få måtten helt rätt. Sen är bara att börja se fram emot de där isande kalla och snörika vintermornarna. Låt myset börja!