Skaffa rätt pistmaskin för anläggningen

04 juni 2020
Cecilia Olsson

Härliga nypistade nedfarter som sträcker sig så långt ögat kan nå är en dröm för de allra flesta som tycker om utförsåkning. Eller varför inte pistade längdskidspår som man kan susa fram på med ett par skateskidor om man föredrar att åka på flacken istället.

Välpreparerade pister för njutning och säkerhet

Att glida ner för välpreparerade pister är en otroligt härlig känsla som kan sätta sig i minnet under en lång tid framöver. Tycker man om utförsåkning så kan det rent av vara det bästa som finns i hela världen, men förutom att det ger en fantastisk upplevelse så är det dessutom viktigt för säkerheten. En pist där man kan stöta på snö- eller isklumpar och som har en ojämn yta kan vara rentav farligt för de som ska ta sig ned för backen. Det kan orsaka skador på både personen och utrustningen, samt att det inte ger speciellt rolig åkning. 

Längdspår av hög kvalitet

Det är såklart också viktigt att kunna erbjuda välpreparerade längdspår om man har en sådan anläggning. Att kämpa sig fram i ojämna spår på klassiska längdskidor är verkligen ingen trevlig upplevelse och även här kan det innebära en skaderisk. Tycker man om att åka skateskidor så vill man obehindrat kunna ta sig fram i nypistade spår och inte behöva kämpa sig fram i lössnö och ojämnheter. 

De bästa förutsättningarna för en välpreparerad anläggning

För att kunna erbjuda fina, välpreparerade spår och nedfarter behövs en pistmaskin. Med rätt pistmaskin blir det inga problem att hålla hög standard på anläggningen. Prinoth har världens bredaste utbud av pistmaskiner som bygger på teknologi, komfort och design. Deras pistmaskiner klarar av alla uppgifter som exempelvis alpin snöpreparering, konstruktion och preparering av funparks, transport, samt preparering av längdskidspår, inomhusbacke och snöskoterspår. De klarar helt enkelt av alla utmaningar och ger fantastisk resultat oavsett snöläge.