Sliter du med att få till en sockerfri kost? det finns bra produkter som kan hjälpa på vägen

29 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

Att äta socker är inte något som påverkar kroppen på ett positivt sätt. Det finns flera studier som tvärtom visar att ett större sockerintag leder till ökad vikt, precis som att ett lägre sockerintag kan göra att man går ner i vikt. Stoppar man i sig socker så finns det dessutom en stor risk för att man får i sig mindre vitaminer och mineraler, vilket man behöver för att må bra samt hålla sig frisk och pigg.

Det är ofta en bra idé att dra ner på sockerintaget

Vare sig man vill gå ner i vikt eller inte så kan det alltså vara bra att dra ner eller helt sluta med socker. Men det kan också vara något som är lättare sagt än gjort och man kan därmed behöva lite hjälp på vägen. Ett alternativ kan vara att byta ut produkter som är fyllda med tillsatt socker mot produkter utan.

image

Det finns sötsaker som istället innehåller sötningsmedel eller som endast innehåller naturliga sockerarter, vilket kan vara ett bättre alternativ. När man planerar att dra ner på sitt sockerintag så kan det också vara bra att ta reda på vilka produkter man stoppar i sig som innehåller socker. De mest självklara är såklart läsk, godis, glass, kakor och bullar men det kan ofta även finnas tillsatt socker i till exempel bröd, flingor, müsli med mera. 

Bra alternativ till produkter som till stor del består av raffinerat socker

Ett företag som vill underlätta för de personer som vill sluta eller dra ner på sitt sockerintag samt minska antalet kalorier i den dagliga kosten är EASIS. Därför har de tagit fram ett brett sortiment av produkter utan tillsatt socker. I sortimentet finns bland annat kakor, juicer, proteinbars, choklad, glass, chips och frukostprodukter. Genom att ersätta sina sockriga godsaker mot produkter från Easis.se kan det bli betydligt lättare att minska på sockerintaget eller till och med lyckas att bli helt sockerfri.