Ta hjälp av samtalsterapi i Västerås

20 juli 2021
jonas olsson

Livet är inte alltid så enkelt, demoner som spökar och hemsöker en i tid och otid. Ett liv som är svårare än vad det ska vara. Tankar som inte går att kontrollera och som hela tiden leder en till den mörka sidan. 

Sidan där man inte vill eller orkar mer. Där ingenting känns värt det. Där man känner sig ensam, som om man står bland en massa människor och trots det är helt ensam. 

Depression och ångest kan visa sig på olika sätt för olika människor. Det är väldigt känsligt och man känner sig ofta ensam om det. En del vill prata, medan andra håller det inom sig. 

Det finns vissa saker man inte ska gå igenom ensam, vissa tillfällen då man inte är starkare ensam. Utan man kan behöva hjälp för att ta sig igenom det. Träffa en psykolog och prata med, det är full tystnadsplikt och de kommer att finnas där för dig. 

 

Inget att vara rädd för

Det är ingen svaghet eller något konstigt att gå och få samtalsterapi, det är snarare en styrka. En styrka att man inser att man behöver hjälp. Varför backa undan från något som kan ge en ett bra liv? Många går idag och pratar med någon, det kan vara skönt att få prata med någon utomstående. Behöver du hjälp finns det både inom kommunen och privat du kan vända dig till. 

Det är viktigt för dig att du känner dig trygg och bekväm med den du träffar. Så om det inte känns bra, var inte rädd att byta. Du kan vända dig till samtalsterapi i Västerås om det är i de krokarna du bor. Kanske har du blivit tipsad av någon och vet redan var du vill gå. Du får såklart även ha önskemål om du vill gå till en man eller kvinna.