Tandtekniker i Stockholm – det här gör de

24 november 2021
patrick pettersson

editorial

Bakom ett lyckat tandläkarbesök står alltid en tandtekniker. Det gäller vare sig du ska sätta in en krona, protes eller kanske en brygga. Tandteknikernas jobb är mycket viktigt. Det är de som gör det möjligt för dig att ersätta en förlorad tand eller att få en tandställning som är anpassad för just din mun. Med sin teknik kan de justera snedställda tänder så att de blir raka och fina. 

Som tandtekniker i Stockholm arbetar man med att tillverka, reparera och justera broar, kronor och tandställningar. Många tandtekniker är specialiserade inom ett visst område och deras specialitet är ofta en av sakerna. För en del är det själva tandställningen, medan det för andra är bryggor eller kronor. 

Att arbeta som tandtekniker kräver väldigt mycket av en, då man arbetar inom ett litet område som kräver perfektion för att det ska bli bra. Man måste kunna läsa av och göra det rätta för patienten. 

 

image

 

Vill du bli tandtekniker?

Är du nyfiken på vad det faktiskt innebär att jobba som tandtekniker? På högskolan kan du utbilda dig till tandtekniker och själv få chansen att arbeta med det. Sök efter utbildningar på internet så får du upp olika förslag. 

Ingångslönen som tandtekniker ligger på runt 29 000 – 36 000 kronor. Det finns gott om arbetsmöjligheter och chansen är stor att du efter utbildningen får ett jobb inom ditt område. Om du vill ta steget och utbilda dig bör du därför inte låta något hålla dig tillbaka. 

Tandtekniker är ett yrke för dig som gillar att arbeta med hantverk. Det kan nämligen arbetet räknas som. Du hjälper patienterna till ett bättre mående genom att hitta lösningar på deras problem med tänderna. Tänderna är viktiga för oss människor och allt för många mår tyvärr dåligt över sina tänder. Det är därför tandtekniker är så viktiga som de är i vårt samhälle.