Vårda dina vuxenleksaker väl så håller de längre

21 april 2020
Cecilia Olsson
Vårda dina vuxenleksaker väl så håller de längre

När det kommer till vuxenleksaker så kan det finnas några utmaningar man bör vara uppmärksam på. Den första är att det finns så otroligt många härliga leksaker att välja på så det kan vara svårt att ta ett beslut. Det andra är att man ska se till att vårda sina vuxenleksaker så att de håller sig fräscha och välfungerande så länge som möjligt.

Extra njutning

Det blir extra skönt att använda sin sexleksak med glidmedel, men det är väldigt viktigt att man inte använder ett silikonbaserat glidmedel till en vuxenleksak som är tillverkad i silikon, då det kan förstöra materialet. Pjur Women Toy Lube är ett mycket drygt vattenbaserat glidmedel utvecklat speciellt till användning med sexleksaker. Tack vare att det är vattenbaserat kan det även användas med kondomer. Glidmedlet har en lång glideffekt och är skonsam mot huden eftersom det inte innehåller parfymer eller oljor.

Hygienisk rengöring

Det är väldigt viktigt att hålla sina vuxenleksaker rena och fräscha, därför ska man alltid rengöra dem efter användning. Sinful Clean är en rengöringsspray som är speciellt utvecklad för att rengöra sexleksaker. Den har en antibakteriell effekt för att säkerställa god hygien och tack vare att den är skonsam kan den användas ihop med alla möjliga former av sexleksaker, även produkter tillverkade av känsliga material som till exempel silikon, gummi och latex. När det kommer till sexleksaker i realistiskt material så är det även bra att komplettera rengöringen med ett vårdande puder för att de ska hålla extra länge. Sinfuls Vårdande Puder ser till att sexleksakerna behåller sina mjuka och realistiska ytor och att materialet inte förlorar sin elasticitet. Man applicerar enkelt pudret på leksaken efter att den har blivit rengjord och torkat. 

Hos Meandme kan man läsa om olika produkter samt få tips och information om sådant som har med vuxenleksaker att göra.