Vårda håret med rutiner och besök hos frisör

26 juli 2020
Cecilia Olsson

Är man en av de som vill ha ett vacker och välmående hårsvall så finns det vissa regler man bör följa för att uppnå just detta. Visst finns det de som inte alls behöver göra speciellt mycket för att ändå vakna upp med det perfekt hårsvallet, men det handlar tyvärr inte om majoriteten av befolkningen, de allra flesta får ägna sig åt fasta rutiner och regler för att håret ska må så bra som möjligt. 

Något som kanske inte alla tänker på är att hårets välmående är starkt kopplat till kosten. Proteiner och vitaminer är viktiga ingredienser för att få ett välmående hår, så det finns många anledningar att hålla sig till en hälsosam och välbalanserad diet. Det lite mer självklara kan nog vara hur man vårdar sitt hår, först och främst ska man se till att försöka undvika daglig tvätt av håret, försök vänta tre dagar mellan tvättarna eftersom schamponering har en uttorkande effekt. Man ska också vara noga med att använda återfuktande produkter och man bör även försöka undvika styling med hetta, vill man ändå göra det så ska man se till att använda produkter som ger värmeskydd.

Det är också viktigt att lägga upp en plan för håret när det kommer till färgning och klippning. Att färga och slinga sliter mycket på håret och det kan därför vara bra att lägga upp ett schema. Om man ägnar sig åt färgning så kan det med fördel göras var fjärde eller sjätte vecka för att håret ska hinna återhämta sig lite emellanåt och om man slingar bör man vänta till var tionde eller tolfte vecka. Man bör även se till att trimma håret, för ett riktigt välmående och vacker hår ska man toppa det ungefär var tolfte vecka. Man hittar duktiga frisörer med ett genuint intresse för färgning och klippning på https://www.xn--frisristockholm-ctb.nu/.