Vet du vad lagerhållning är?

24 augusti 2022
Camilla Holmgren

editorial

Vad är lagerhållning? Lagerhantering är processen för att beställa, lagra och använda inventarier. Det kan vara en mycket komplex process, men den är viktig för alla företag som vill hålla sig flytande. Det finns olika typer av inventarier, och var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar.

Lagerhållning kan göras på ett antal olika sätt, men det vanligaste sättet är att lagra lager på en central plats. Detta kan vara dyrt, men det är värt det för att hålla din inventering säker och organiserad. Det finns olika typer av lagerhantering, och var och en har sina egna för- och nackdelar. Du måste se till att du väljer rätt typ av inventarier för ditt företag, och Hillmers Logistik är ett företag som kan allt om lagerhållning.

lagerhållning

Fördelar med lagerhållning:

  • Du kan hålla koll på ditt lager och veta när du behöver beställa mer
  • Du kan lagra inventarier på en central plats så att de är lätta att hitta
  • Inventarier kan användas som säkerhet för lån
  • Lättare att budgetera för inventarieutgifter

Prissättning inventering:

Det finns några olika sätt att prissätta inventarier, och vilken metod du väljer beror på ditt företags behov. De vanligaste metoderna är kostnadsplusprissättning och prisökning.

  • Kostnadsplusprissättning: Den här metoden innebär att man lägger till en fast procentsats eller ett fast belopp till kostnaden för lagerartikeln. Om en artikel kostar 100 dollar att tillverka kan du till exempel lägga till 20 procent till det priset för att få fram ett försäljningspris på 120 dollar
  • Prissättning med påslag: Den här metoden innebär att man lägger till en fast procentsats eller ett fast belopp till försäljningspriset för lagerartikeln. Om en vara till exempel har ett försäljningspris på 100 dollar kan du lägga till 20 procent till det priset för att får ett nytt försäljningspris på 120 dollar.

Det finns för- och nackdelar med båda prissättningsmetoderna, och du måste välja den som är rätt för ditt företag. Hillmers Logistik kan hjälpa dig att fatta rätt beslut för dina lagerbehov.