Virussanering av affärslokaler: Vad du behöver veta

01 februari 2023
Helen Johansson

Vikten av virussanering efter utbrott

Med det ökande antalet fall av coronavirus är det viktigare än någonsin för företagare att vidta extra försiktighetsåtgärder. En sådan försiktighetsåtgärd är att se till att deras lokaler saneras och desinficeras ordentligt regelbundet. Men vad innebär en ordentlig sanering av virus? Låt oss gå igenom grunderna.

image

Använd endast EPA-godkända rengöringsprodukter

Vad ingår i virussanering?
Virussanering är en trestegsprocess som omfattar rengöring, sanering och desinfektion av ytor. Först måste alla ytor rengöras med tvål och vatten eller ett rengöringsmedel med tvättmedel. Detta görs för att avlägsna smuts och skräp från ytorna så att de är redo för sanering och desinfektion.
Därefter måste ytorna desinficeras med ett EPA-godkänt desinfektionsmedel. Detta bidrar till att minska antalet bakterier på ytorna genom att döda de bakterier som inte avlägsnas under rengöringsprocessen. Slutligen innebär det tredje steget att desinficera alla områden som kan ha varit i kontakt med någon som är infekterad med Covid-19 eller andra smittsamma sjukdomar. Detta innebär att man använder ett EPA-godkänt desinfektionsmedel för att döda alla kvarvarande bakterier på ytorna.

Hur ofta bör man desinficera affärslokaler?
Det rekommenderas att affärslokaler rengörs och desinficeras minst en gång om dagen, men helst bör det göras flera gånger under dagen om det är möjligt. Dessutom bör alla områden eller föremål med hög beröringsgrad, som dörrhandtag, rengöras med tvål och vatten eller ett rengöringsmedel med rengöringsmedel flera gånger under dagen samt efter varje användning. Detta hjälper till att förhindra spridning av bakterier mellan kunder och anställda.

Virushygien är en viktig del för att hålla både dina kunder och anställda säkra under denna pandemisäsong. Det kräver regelbunden rengöring, sanering och desinfektion med EPA-godkända produkter på alla ytor i dina affärslokaler minst en gång dagligen, med tätare rengöringar för områden med hög beröringsgrad mellan användningar eller besök av kunder eller anställda som kan ha utsatts för Covid-19 eller andra smittsamma sjukdomar. Genom att vidta dessa åtgärder nu kan du bidra till att ditt företag förblir säkert samtidigt som du fortsätter att tillhandahålla kvalitetstjänster till dina kunder under denna svåra tid! Tack för att du läste!